Zakaj je MMA varjenje tako zelo priljubljeno po vsem svetu?

MMA postopek varjenja

Manual Metal Arc oz. MMA varjenje je postopek varjenja, brez katerega si gradbenik preprosto ne more predstavljati svojega dela.

Ta metoda varjenja je tako zelo vsestransko uporabna, da je še dan danes najbolj priljubljena med vsemi najboljšimi varilci na svetu. Najbolj se uporablja pri popravljalnih in vzdrževalnih delih na vseh področjih, še največkrat za varjenje jeklenih konstrukcij ter v avtomobilski industriji, katera si brez te tehnike varjenja svojega dela enostavno ne zna predstavljati. S to tehniko lahko varimo bakrene, aluminijeve in nikljeve zlitine, jeklo ter sivo zlitino. Kljub teko veliki priljubljenosti te tehnike po vsem svetu, pa vedno bolj in bolj na svoji popularnosti pridobivata novejša postopka varjenja, kot sta to MIG in MAG varjenje.

MMA varjenje, kot ga danes pozna vsak dober varilec, je poznan že od leta 1950, ko se je današnji postopek razvijal in dopolnjeval vse od leta 1880, ko je bila razvita oz. odkrita prvo osnovno elektrodno držalo in deset let kasneje še prvič postopek obločnega varjenja z odtaljivo elektrodo. V nadaljnjih letih je razvoj postopkov in tehnik šel naprej, vse do leta 1950, ko so bolj intenzivno začeli uporabljati, še danes poznano MMA varjenje, japonski ladjedelci. Zaradi naprednejših tehnik in materialov so današnji aparati boljši, zmogljivejši, hitrejši in vzdržljivejši kot takratni, a vendar se samo varjenje oz. postopek varjenja ni kaj dosti oz. se praktično ni nič spremenil. Varjenje z MMA tehniko je drugače povedano varjenje z ročno tehniko, pri čemer se uporablja oplaščena odtaljiva elektroda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja