Tudi mesečni potni nalogi so izjemoma dovoljeni

mesečni potni nalogi

Dejstvo vsekakor je, da je bilo področje potnih nalogov še pred nekaj leti, saj zakonodaja ni bila tako točno določena na tem področju. Danes pa so zakoni bistveno bolj natančno določeni in so tako tudi inšpekcijski pregledi lahko posledično bolj pogosti in natančni. Če so bili včasih mesečni potni nalogi bolj pravilo kot izjema, pa je danes ravno obratno, saj zakonodaja sicer še vedno dopušča, da se jih napiše, vendar pa morajo biti za to izpolnjeni številni pogoji.

Mesečni potni nalogi se lahko napišejo tako za poti, ki trajajo po cel mesec ali pa še več, to vemo, da je zelo redko, ali pa v primeru dela trgovskih potnikov, za katere se ve, da vsak mesec obiščejo točno določene stranke. Torej se to zgodi v primeru, da se točno ve, katere stranke in poti zaposleni pokriva, v nasprotnem primeru pa je edina opcija, da se potni nalogi napišejo za vsako pot posebej. Potni nalogi pa morajo imeti res čim bolj natančno napisan namen poti, torej da ni prav nobenih dvomov in nejasnosti.

Še najbolje je, da je pot tudi podprta z dokazi, kamor sodijo kakšni računi, podpis stranke, vsekakor je super, če se stranka na potni nalog tudi podpiše, torej je priporočljivo, da se navede na nalog tudi ime in priimek stranke. Za marsikoga je to sicer skoraj da nemogoče, saj če se sestanek izvaja v pisarni, ni nujno, da se konča potem tudi v gostilni, kar pomenim, da je tovrstni dokaz le redko kdaj možno dobiti. Je pa to seveda odvisno od narave posla. Potni nalogi, ki pa so napisani kar za en mesec ali pa še več v naprej, pa morajo imeti kot dokaz tudi račun za namestitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja