Samoorganizacija ali last minute počitnice?

hotel-ribno-108

Turistične agencije omogočajo ugodne last minute počitnice po vsem svetu. Ponudbe vključujejo letalske karte in namestitve po ugodnejših cenah.

Ko se odločimo za potovanje vedno pregledamo vse ponudbe turističnih agencij. Cilj je poiskati najbolj ugodne počitnice na željeni destinaciji. Veliko mladih se odloča za potovanje, ki si ga organizirajo sami ali v skupini. Pri izbiri letalskih kart uporabijo cenejše ponudnike letalskih storitev, za destinacijo začetnega leta pa se odločijo za bližnja letališča zunaj Slovenije. Preko organiziranih prevozov se odpravijo na letališče, kjer največkrat letijo z več urnimi prestopi po cenejši ceni. Namestitev poteka pri različnih spletnih ponudnikih prenočišč. Cilj potovanja je čim bolj ugodna cena, ki pa zahteva veliko samoorganiziranja. Tudi ta način potovanja predstavlja last minute počitnice.

Pri turističnih agencijah pa potek priprave na potovanje poteka nekoliko drugače. Agent nam pripravi ponudbo prilagojeno našim željam. Pomembno je, da mu natančno povemo želje pri letalskih ponudnikih, namestitvi in ceni. Last minute počitnice nam velikokrat ne omogočajo vsega kar smo si začrtali na začetku. Pomembno je prilagajanje za nižjo končno ceno namestitve.

Last minute počitnice so odličen način ugodnega potovanja preko turistične agencije. Vsaka agencija omogoča tudi možnost zavarovanja. Tak način počitnikovanja je primeren predvsem za začetnike, ki si ne znajo sami organizirati potovanja in zato potrebujejo pomoč izkušene osebe. V času potovanja so v primeru težav na voljo agenti, ki pomagajo z nasveti v tujini.

Vsak posameznik ima različne želje in potrebe zato je zelo pomembno, da si natančno začrtamo cilje potovanja in se na podlagi le-teh odločimo za samoorganizacijo ali za nakup preko turistične agencije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja