Prostoročno telefoniranje s pomočjo bluetooth slušalk

Bluetooth slušalka Sony

Bluetooth ali modri zob je brezžična tehnologija, ki je varna za prostoročno telefoniranje in je zakonsko dovoljena za uporabo v avtomobilih med vožnjo. Specifika so posebne bluetooth slušalke, ki so posebej namenjene za določeno znamko telefonov.

Kot so npr. Sony bluetooth slušalke namenjene le za Sonyeve mobilne telefone. Obstajajo sicer tudi takšne modri zob slušalke, ki so univerzalne in se lahko uporabljajo na katerikoli znamki telefona, ampak sem ter tja le – te, ki niso točno za določeno znamko telefona, ne delajo najbolje, oz. ima lahko uporabnik težave s povezovanjem z mobilno napravo. Zato je najbolje, če za Sonyjeve telefone kupite Sony bluetooth slušalke in za kakšno drugo znamko mobitelov takšne slušalke, ki so namenjene tisti znamki telefonov.

Bluetooth slušalke niso namenjene zgolj prostoročnemu telefoniranju, ampak lahko z njihovo pomočjo tudi pošiljamo elektronsko pošto, prenašamo datoteke, brskamo po svetovnem spletu, tiskamo in ne nazadnje tudi igramo igrice. Seveda je povsem logično, da več operacij kot bluetooth slušalke omogočajo, dražje so in težje jih je tudi dobiti, saj niso tako zelo iskane, kakor tiste, ki so univerzalne in seveda tudi cenejše. Namreč za marsikoga je cena na prvem mestu in hkrati je bolj pomembna tudi uporabnost na različnih napravah, kot pa, da nudi več funkcij.

Moramo biti pa pri tem pozorni, da vseeno kupimo takšne bluetooth slušalke, ki so zagotovo kompatibilne z našo napravo, saj jo sicer lahko celo poškodujejo, zato se najbolj priporoča, da kupimo bluetooth slušalke tiste znamke, kot je naš telefon.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja