Progresivna stekla za dober vid

Očala so že dolga leta nepogrešljivi pripomoček vsakogar, ki ima težave z vidom. Ko začnemo slabše videti, se to pozna na našemu počutju, saj nas navadno vsakodnevno boli glava. Poleg tega nam slabši vid preprečuje dobro vključevanje v družbo, saj nam je navadno precej nerodno, ko ne moremo prepoznati znancev, ki nas nagovarjajo iz daljave. Kratkovidnost se največkrat pojavi v najstništvu. Največkrat se pri srednješolcih na zdravniškem pregledu opazi, da ne vidijo več dobro in da bodo zato potrebovali očala. Pri starejših ljudeh pa se pojavi težava pri branju knjig in časopisov, saj ne vidijo več na blizu.

moj optikTisti, ki imajo težave z kratkovidnostjo ter tudi z daljnovidnostjo potrebujejo progresivna očala. Progresivna očala uporabniku omogočajo gledanje v daljavo in tudi na bližino. Vsakdo, ki potrebuje očala z dioptrijo, da bo lahko videl v daljavo ter bo hkrati potreboval tudi očala za branje knjig, bo s takimi očali lahko odlično funkcioniral.

Pred nakupom potrebujemo dober pregled oči

Preden se odločimo za nakup progresivnih očal, je dobro, da se odpravimo do najbližje optike, kjer nam bodo z veseljem pregledali naš vid. Pregled nam strokovno opravi usposobljeno osebje, ki poleg navadnega pregleda za vid, opravi tudi pregled očesnega ozadja. Vsakemu pacientu obvezno izmerijo tudi očesni pritisk, ki ne sme biti previsok.

Progresivna očala nam torej lahko predpiše samo optik, ki najprej opravi vse natančne meritve. V dobro založeni optikah si bomo nato lahko izbrali ustrezen okvir, ki se bo prilegal na naš obraz ter nam bo vizualno všeč.

Progresivna stekla v več cenovnih razredih

Progresivna očala se razlikujejo glede na stekla, ki jih bomo uporabili. Nekatera očala imajo nameščena osnovna stekla, ki so tudi najcenejša. Nato imamo tu še izboljšana ter napredna stekla, ki so primerna za zmerno branje, za pisarniško delo ter nam omogočajo ohranjanje dobrega ravnotežja.

Najboljša so zagotovo osebno prilagojena progresivna stekla, ki naša progresivna očala naredijo resnično optimalna za naše potrebe. Takšna očala se odlično prilagodijo potrebam posameznika. Z njimi bomo lahko imeli dober prostorski vid ter bomo brez težav prehajali iz gledanja v daljavo na gledanje na blizu. Predem pa se bomo s progresivnimi očali dobro počutili, se bomo nanje morali privaditi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja