Podaljšajte življenjsko dobo vaše metlice brisalcev

Metlice brisalcev

Strokovnjaki priporočajo menjavo metlice brisalcev vsaj enkrat na šest mesecev ali enkrat v enem letu. Najboljši čas za menjavo je tedaj, ko se spremeni kvaliteta brisanja. Čim brisalec nima več pravilnega stika s površino in ne očisti dobro stekla, je čas za menjavo. Pogosto slabše čiščenje spremljajo tudi glasnejše oglašanje, preskakovanje, razmazovanje madežev in slabše čiščenje vidne površine.

Pri pregledu obrabljenosti preučite sedem znakov obrabe

Prvi znaki obrabe vaše metlice brisalcev je v povečani glasnosti brisanja. Pri pregledu stanja obrabe najprej poglejte stanje okvirja. Preučite tudi stopnjo korozije, še posebej na spojih. Najdite vse vidne praske, razpoke in manjkajoče dele. Gumijasto blazinico preučite z rokami in ugotovite, ali je še vedno dovolj gibljiva. Preučite tudi robove gumijaste blazinice, saj obrabljeni robovi preprečujejo tesen stik metlice brisalcev s steklom. Poglejte tudi, ali so dobro nameščeni na roko oziroma nosilec. V zadnji fazi pa poglejte tudi, ali se blazinica tesno drži okvirja.

Vzroki za hitro obrabo

Metlice brisalcev se hitreje obrabijo, v kolikor je avtomobil izpostavljen vsem vremenskim pogojem. Za popolno vidljivost in zanesljivost vozila, morate najprej poskrbeti za redno spremljanje stanja obrabe. Preprečite tudi nenehno izpostavljenost soncu, olju, pesku, blatu in vlagi. Vse našteto vpliva na življenjsko dobo vaših brisalcev. Pri nakupu dodobra preučite tako gumijasto blazinico, kot tudi jekleni okvir na katerega je pritrjen. Na ta način boste preprečili preskakovanje, cviljenje, poškodbe stekla in podobno.

Podaljšanje življenjske dobe metlic

Za podaljšanje življenjske dobe vaših brisalcev poskrbite z rednim in pogostim obiskom avtopralnice. Redno očistite stekla vseh nečistoč in madežev. Gumijasto blazinico pri pranju umijte z vodo in obrišite v papir. Pozimi jih odmaknite od sprednjega stekla, saj boste tako preprečili prehitro obrabo. Nikoli ne čistite z njimi ledu ali žleda, saj jih boste drugače prehitro uničili. Namesto tega uporabite raje držalo za odstranjevanje ledu in snega.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja