Ne delajte teh napak pri urejanju dnevne sobe

kavc-dvosed

Dnevne sobe so središče vašega stanovanja. Čeprav tudi v kuhinjah in spalnici preživimo veliko časa, pa največ prostega časa preživimo v dnevnih sobah. Prav zato morajo biti dnevne urejene kar se da po naših željah in nekaterih smernicah, ki olajšajo bivanje.

Pri vhodu v dnevno sobo naj bo vedno dovolj prostora, to je napaka, ki jo dela veliko ljudi, saj preveč zabaše vhod v ta prostor. Nekateri ljudje v želji po varčevanju s prostorom rinejo pohištvo ob stene, kar je napaka. Vaše pohištvo naj »lebdi« v prostoru, izogibajte pa se tlačenju pohištva ob steno. V primeru, da imate preproge, naj bo vso pohištvo na ali pa izven njih.

Zelo pomemben aspekt vsakega prostora, ne samo dnevne sobe pa je razsvetljava. Na to marsikdo ne pomisli. V dnevni sobi naj bo čim več naravne svetlobe in tudi zaves, ki po potrebi lahko to svetlobo zastrejo. Ob večernih urah pa naj bodo luči postavljene tako, da tudi če bodo prižgane, da bo svetloba  sobi še vedno izgledala naravno.

Seveda pa vseh teh nasvetov ne boste mogli upoštevati, če imate zelo majhne prostore. Te lahko vizualno razširite s pomočjo ogledal, več funkcijskega pohištva, kombinacijo različnih barv in podobnih stvari. Če imate dovolj velik proračun, lahko za notranje opremljanje najamete koga, ki se s tem ukvarja in vam bo podal precej uporabnih nasvetov, skupaj pa lahko stanovanje opremita tako, da boste iz njega odnesli kar se da veliko.

V dobro urejenem stanovanju se boste počutili veliko bolj lagodno, boste bolj produktivni in življenje bo na splošno lepše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja