Nasvet: uredite si mednarodno zdravstveno zavarovanje za tujino

V kolikor se zgolj enkrat letno odpravljate v tujino, je dobro, da si pred odhodom uredite zdravstveno zavarovanje za tujino vsaj za en dan več kot se boste v tujini nahajal. Zakaj za en dan več? Zato, ker večina ljudi pozabi všteti dan odhoda, tudi ta dan ste lahko že v tujini in tudi ta dan se vam lahko pripeti nezgoda. Mednarodno zdravstveno zavarovanje za tujino pa se najbolj splača vzeti za celo leto, saj je cenejše, kot če ga vzamete za posamezne dni in če letno ceno delite s 365.

Družinam se vsekakor splača vzeti mednarodno zdravstveno zavarovanje za tujino, saj cena vsebuje zdravstveno oskrbo v tujini za oba starša in neomejeno število njunih otrok do 26. leta starosti. Ker nikoli ne veste, kje in kdaj vas čaka nesreča, je dejstvo, da je veliko bolje odšteti nekaj Evrov, govorimo o cca 200 EUR za zdravstveno zavarovanje za tujino za celo družino, kot pa odšteti nekaj tisoč Evrov za posameznika, ko se mu v tujini pripeti nesreča takšne ali drugačne vrste. Morda niste tega mnenja?

Žal pregovor: »Najdražje zavarovanje je tisto, ki ga nimaš!« velja kot pribit in na žalost poznam kar nekaj ljudi, ki se jim je pripetilo to ali ono pa si niso mogli pomagati, ker niso imeli urejenega zavarovanja, ki bi krilo neljubi dogodek. Zato ne varčujte vsaj takrat, ko je v vprašanju zdravstveno zavarovanje za tujino, raje si privoščite dopust, ki bo za znesek zavarovanja cenejši, kot pa da bi odšli na zaslužen letni oddih in bi se vam tam zgodila neljuba nevšečnost in bi potem še celo življenje plačevali zato, ker niste plačali zavarovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja