Komarnik za balkonska vrata, ki zagotavljajo popolno zaščito

komarnikKomarnik za vrata ni nič manj pomemben od tistih, ki so namenjeni oknom. Šele kombinacija obeh tipov namreč zagotovi, da bo zaščita vašega doma pred insekti zares optimalna. Še posebej pogost je komarnik za balkonska vrata, zaščitno mrežo pa je mogoče namestiti tudi na panoramske stene in na vhodna vrata. Namesto da se zanašate na pršila, ki so na dolgi rok precej draga rešitev in ki nemalokrat predstavljajo tveganje za zdravje, je mnogo pametneje poskrbeti za trajnejšo zaščito, kot jo zagotavljajo kakovostni komarniki za balkonska vrata in okna. Po tem, ko jih namestite, boste v poletnih mesecih svoj dom brez težav zračili ob poljubni uri dneva, ne da bi s tem povečevali nevarnost za to, da se zjutraj zbudite povsem popikani. Ta dodatek je še posebej koristen za domove, kjer bivajo dojenčki oz. majhni otroci, ki so običajno zelo občutljivi na pike insektov.

Preprosti magnetni komarniki za vrata ali izdelava komarnikov po meri?

Najpreprostejša oblika zaščitne mreže so magnetni komarniki za vrata. Kot je mogoče razbrati že iz njihovega imena, se ti pritrdijo kar s pomočjo magneta. Prav hitra in preprosta montaža je tudi ena največjih odlik te opcije. Vendar pa morate upoštevati, da magnetni komarnik za vrata praviloma ni tako stabilen in trpežen kot tisti, ki je bil ustvarjen po meri, posebej za vas in vaš dom, in ki je bil nato še profesionalno nameščen. Poceni magnetni komarniki za vrata običajno ne zagotovijo resnično optimalne zaščite, saj so nemalokrat še vedno prisotni drobni prehodi, ki pa jih žuželke hitro izkoristijo. Poleg tega pa njihova življenjska doba običajno ni pretirano dolga, saj so velikokrat izdelani iz manj kakovostnih materialov, ki so precej občutljivi na manj ugodne vremenske razmere. Na dolgi rok to zato ni tako poceni možnost, kot se zdi na prvi pogled. Mnogo boljša izbira za objekte, kjer bivate večino leta, je zato izdelava komarnikov po meri. V tem primeru bodo komarniki za balkonska vrata in okna zares povsem prilagojeni odprtini,  mreža pa bo izdelana iz kvalitetnih materialov, ki bodo odporni na neugodne vremenske vplive.

Komarnik za vrata je lahko različnih vrst in barv

Komarniki za balkonska vrata (in druge tipe vrat) so možni v različnih izvedbah. Za balkon fiksna izvedba, za katero se nekateri odločajo pri oknih, kjer ne potrebujejo dostopa do zunanjosti (npr. za zalivanje rož), večinoma ne bi bila primerna, saj ne bi mogli dostopati do balkona, kar za večino ljudi ne pride v poštev. Precej boljša izbira so zato komarniki za balkonska vrata, ki jih je mogoče prosto odpirati in zapirati. Odločitev glede tega, katera izvedba bi bila najprimernejša za vas, je med drugim odvisna od dimenzij oziroma od širine balkonskih vrat. Ko izberete ustrezen podtip, pa razmislite še od drugih lastnostih. Na voljo so vam denimo različne barve mreže – od malce bolj vpadljivih barv do praktično nevidne mreže. Prav tako pa je možno izbirati med različnimi barvami okvirja.

 

Drsni komarniki se priporočajo za vrata, ki jih pogosto odpirate in zapirate

Ena izmed opcij, ki so vam na voljo, so klasični drsni komarniki za balkonska vrata, ki jih je mogoče po želji kombinirati s polkni ali z zunanjimi žaluzijami. Ti so odlična rešitev, če gre za vrata, ki so pogosto v uporabi. Drsni komarniki se namreč odprejo zelo hitro in preprosto, podobno pa velja za njihovo zapiranje. Odločite se lahko za enotirno ali dvotirno vodilo. Ta izvedba pride po potrebi v poštev pri večjem številu panelov (do 4) in pri večjih dimenzijah.

 

Najkakovostnejši komarniki za balkonska vrata, okna in panoramske stene

Želite resnično kakovosten komarnik za vrata (balkonska in drugih vrst, vključno s panoramskimi stenami) ali za okna? V podjetju Dekor senčila poskrbimo, da boste dobili natanko to. Naša proizvodnja je rezultat bogatega znanja in dolgoletnih izkušenj na tem področju, pri delu pa uporabljamo le najkakovostnejše materiale, ki so izjemno odporni na manj ugodne dejavnike, kar poskrbi za nadpovprečno življenjsko dobo vseh proizvodov, ki jih ustvarjamo za svoje naročnike. Izdelava komarnikov (drsnih, rolo, plise in fiksnih) je prilagojena željam naših strank, seveda pa vam pred oddajo naročila po potrebi svetujemo in vam s tem pomagamo pri tem, da poiščete najboljšo rešitev za svoj dom. Mreže so izdelane iz izredno trpežnih steklenih vlaken, ki jim čas zlepa ne pride do živega. Njihovo vzdrževanje je izjemno preprosto. V obdobjih, ko jih ne potrebujete, pa jih enostavno odstranite in zložite.

 

Protialergijska zaščita in dodatna ponudba različnih vrst senčil

Če v stanovanju bivajo ljudje, ki so alergični na cvetni prah in podobne alergene, vam priporočamo, da izberete posebno antielergijsko mrežo, ki bo torej poskrbela za dvojno zaščito – pred insekti ter pred pelodom in drugimi snovmi, ki bi lahko povzročile alergijske reakcije. Morda načrtujete nova senčila? V tem primeru ste prav tako na pravem mestu, saj za vas ustvarimo zunanje/notranje žaluzije, rolete, notranji/zunanji rolo ali plise zavese. Izdelava komarnikov lahko torej poteka hkrati z izdelavo senčil, seveda pa je po želji možna tudi naknadna vgradnja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja