Kje se pločevinasta kritina lahko dobi in kolikšna je cena?

pločevinasta kritina

Veliko je povpraševanja, kje se pločevinasta kritina lahko sploh dobi in kakšna je njena cena. No, že takoj lahko povemo, da je pločevinasta kritina Gerard svetovno znana, saj skrbi za kritje streh praktično po celem svetu. Tako je torej ta pločevinasta kritina na voljo vsem in skoraj vsepovsod.

Znano pa je tudi, da je pločevinasta kritina Gerard cenovno zelo ugodna. Sploh, če ju primerjamo z drugimi kritinami in podjetji, ki nudijo podobne storitve, montaže in strešne konstrukcije. Kakorkoli že, v temle članku bomo videli, zakaj je pločevinasta kritina tako dobra ter tudi kakšna je cena posameznega kosa pločevinaste kritine.

Kakšno ima pločevinasta kritina ceno in zakaj je le-ta nižja od ostalih vrst strešnih kritin?

Kot že vsi vemo, je pločevinasta kritina bistveno cenejša od navadnih strešnikov. Razlog za to je predvsem ta, ker je pločevina lažja in zaradi tega ne zahteva, da se sama konstrukcija strehe ojača. To torej pomeni, da je strešna konstrukcija, ki nosi navadne strešnike primorana vzdržati bistveno večje breme kot pa tista, ki bo imela pločevinasto kritino. To pa nikakor ne pomeni, da so običajni strešniki zaradi tega boljša izbira. Če že kaj, je ravno nasprotno.

Namreč, pločevinasta kritina omenjenega proizvajalca je ravno tako odlično odporna proti ekstremnim vremenskim razmeram, kot so strešniki, če ne še bolje. Odporna je proti hrupu, toči, vetru in nevihtam, snegu in ledu in je celo bistveno boljša v primeru požara. Namreč, zaradi teže, ki jo imajo navadni strešniki, se v primeru požara lahko streha preprosto zgrudi v samo hišo, kar pa ne velja za pločevinasto kritino. Če pa se vrnemo k sami ceni, pa je takole. Za pločevinasto kritino oziroma kos le-te bomo plačali slabih 9 €, kar pa je bistveno manj od običajnih strešnikov. Če pa gledamo tudi na samo delo konstrukcije, pa bomo tudi tam veliko prihranili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja