Kakšna vhodna vrata izbrati

Vhodna vrata

Včasih je veljalo da so vrata ogledalo vsake hiše. To dejstvo se kljub zgodovinskim spremembam ni spremenilo in vhodna vrata še danes služijo prvotnemu namenu. Če nas pot kdaj zanese mimo kakšne sto let stare hiše, smo velikokrat navdušeni nad vrati na stari hiši, nad obliko, velikostjo ter velikokrat številnimi estetskimi elementi. Čeprav takih vrat več ne vidimo na vsakem koraku, je estetski vidik še vedno zelo pomemben, predvsem v povezavi z stilom in barvo oken in fasade. Prav tako je zelo pomembno da izberemo enak material, ali naj bo to les ali PVC.

Na trgu se danes pojavlja vedno več PVC in aluminijastih vrat, ki pa imajo tako kot lesena vrata svoje prednosti kakor tudi svoje slabosti. Vsem vhodnim vratom je skupna tudi izolacijska vloga. Zaradi svoje vloge, ločujejo namreč notranjost hiše od zunanjosti, je pomembno da imajo dober izolacijski učinek. Vedno bolj pomembno je da imamo skozi vhodna vrata čim manjše toplotne izgube.

Vedno več ljudi pa se zaradi varnosti odloča za t.i. protivlomna vhodna vrata. Če mislite da so taka vrata podobna vratom v trezor, se motite. Njihova teža je sicer res da malo večja, njihova zunanja podoba pa ni nič drugačna od običajnih zunanjih vrat. Pri izbiri bodite pozorni, saj nizke cene takih vrat, ne pomenijo tudi nizko stopnjo zaščite. Zunanja podoba je lahko identična običajnim lesenim vratom, saj so protivlomni mehanizmi vgrajeni v notranjosti.

Kakšna vhodna vrata boste izbrali je vaša odločitev, vsekakor pa je potrebno gledati na funkcionalnost, estetiko, varnost in ne nazadnje tudi na čim manjše toplotne izgube.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja