Kakovosten baterijski vrtalnik, ki ima moderno tehnologijo

baterijski vrtalnik

Kot vemo, je izbire za baterijski vrtalnik izjemno veliko. Zato pa je treba tudi vedeti, kakšen baterijski vrtalnik bo najbolj primeren za našo uporabo, ko ga kupujemo. Velika izbira namreč pomeni tudi, da ni vsak baterijski vrtalnik primeren za vrtanje v vse materiale. Nekateri so bolj primerni za trde, drugi za mehkejše.

Obstaja tudi baterijski vrtalnik, ki ima možnost udarnega vrtanja ali pa tak, ki deluje tudi kot vijačnik. Vidimo, da je baterijski vrtalnik po tem takem treba izbrati glede na uporabnost, ki želimo, da jo le-ta ima. Vsi pa morajo imeti nekaj skupnega, in to je, kakovostna in najnovejša tehnologija.

 

Novejši baterijski vrtalnik bo imel tudi temu primerno tehnologijo

 

Kako torej vemo, ali je baterijski vrtalnik, ki nam ga ponuja prodajalna tudi tehnološko bolj napreden? No, vsekakor lahko o tem najprej povprašamo prodajalca. A če do tega nekako ne moremo priti, je dobro vedeti, kakšne lastnosti bo imel vrtalnik. Novejši vrtalniki namreč ponujajo veliko večjo zmogljivost. To pa zato, ker je tehnologija baterije, ki danes napaja baterijski vrtalnik zelo napredovala od preteklih. Le-ta namreč zdrži delo celega dne, kar pa težko rečemo za starejše modele tovrstnih brezžičnih vrtalnikov. Seveda pa to ni edina lastnost, po kateri prepoznamo novejši vrtalnik. Najboljši vrtalniki imajo tudi 21 in več možnosti nastavitve vrtilnega momenta, ki nam da izjemno kontrolo nad samim vrtanjem.

Pri delu v temnih kotičkih, pa nam delo še bolj olajša LED lučka, ki sveti direktno iz vrtalnika in točno tja, kamor rabimo. Treba je poudariti, da bo boljši baterijski vrtalnik imel tudi gumb, ki se mu reče “variable speed triger” oziroma hitrostni sprožilec, ki mu preprosto nastavimo hitrost vrtenja. To nam olajša delo tudi pri bolj zapletenem delu, kjer je potrebna izjemna natančnost. Ne nazadnje pa lahko sodoben vrtalnik prepoznamo tudi po tem, da ni več treba imeti Chuck ključa za privijanje in odvijanje drugih nastavkov ali svedrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja