Kako registrirati domeno?

Registracija domene

Preden lahko postavimo svojo spletno stran bomo morali registrirati domeno. Domena nam bo omogočila, da nas lahko obiskovalci najdejo na internetu in bo služila, kot naše “ime” na spletu. Ko izbiramo domeno se moramo odločiti med mnogimi končnicami med katerimi je trenutno najbolj popularna ».com«. Registracija domen (domenca.com) je ključna, če želimo imeti funkcionalno spletno stran, saj je to naslov pod katerim nas obiskovalci najdejo v spletnem brskalniku.

Pomembnost imena domene

Ko si izbiramo domeno za svojo spletno stran ni vseeno kakšna je. Če imamo domeno za svojo spletno stran lahko:

  • Prenašamo svojo domeno na strežnike drugega gostitelja

Našo domeno lahko premestimo na drug strežnik, če naš trenutni gostitelje spletnih strani ne more zadovoljiti potreb naše spletne strani. Tako lahko vse datoteke, gesla, uporabniška imena in ostalo premestimo na drug strežnik brez problemov.

  • Kredibilnost za poslovne subjekte

Registracija domen je nujna, če imamo podjetje, saj bomo izgledali bolj profesionalno in skrbno, če bomo razširili posel na splet.

  • Dobro ime za lažjo prepoznavnost

Če si izberemo ime, ki je povezano z tem, kar počnemo se nas bodo ljudje lažje zapomnili. To pomeni, da se bodo kupci lažje spomnili naše domene in večkrat obiskali stran.

Registracija domenKako vse skupaj poteka?

Registracija domen večinoma poteka ob samim najemom spletnega strežnika pri gostitelju. Ob izbiri načina gostovanja, SSL certifikata in drugih možnosti si lahko tudi izberemo domeno. V iskalnik vpišemo domeno (ime) spletne strani, ki jo želimo in računalnik bo preveril, če je na voljo. Poleg tega si moramo izbrati tudi končnico domene, kot je ».com, .si, .org, .net…«.

Če domeno že imamo

Če že imamo domeno v lasti, jo lahko prenesemo k novemu ponudniku gostovanja spletnih strani. Ob iskanju proste domene se nam lahko zazdi, da so vsa dobra imena že vzeta. Najbolj popularna imena so tista, ki vsebujejo od 4 do 10 črk, saj se jih ljudje najlažje spomnijo. Ko najdemo primerno ime močno priporočamo, da ga kupimo, saj lahko zelo hitro nekdo drug zakupi ime pred nami. Registracija domen običajno vključuje, da zakupimo ime za eno leto za minimalni znesek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja