Kako izbrati estrih ceno le-tega in vse kar spada zraven?

Estrih cenaKot vemo, je za celotno gradnjo stanovanja ali hiše potrebna tudi pametna odločitev, ko kupujemo materiale. Tako je tudi, ko izbiramo nekaj takega kot je estrih. Dobra novica pa je, da je za vsak estrih cena v večini precej podobna, čeprav poznamo različne vrste tega. Čeprav pa se za estrih cena ne razlikuje ravno veliko, pa na njo vseeno vplivajo določeni dejavniki. O tem, kakšna je za estrih cena, piše tudi prodajalna Hotenjka, ki nudi tako estrihe kot tudi druge gradbene elemente. V nadaljevanju tegale članka bomo videli, kolikšna je za estrih cena (globalno gledano) in od česa je le-ta tudi odvisna. Povedali pa bomo tudi, kako izbrati estrih glede na vrsto polaganja.

Ali je za estrih cena odvisna od tipa le-tega ali od česa drugega?

Ko izbiramo estrih cena v bistvu ostaja precej podobna skozi vse vrste estrihov in ponudnikov. Po navadi pa se za estrih cena giblje nekje do 1,5 €/m2 za en centimeter debeline estriha. Rekli pa smo že, da poznamo namreč več vrst estrihov, ki pa služijo kot različni tipi podlage za naša nova tla. Poznamo torej cementni estrih, kalcijev-sulfatni estrih in še mnoge druge. Nekateri so primerni za vse prostore, tako zunanje kot notranje.

Treba pa je vedeti, da se estrihi delijo tudi na tipe polaganj. Zato obstajajo glede na vrsto polaganja tudi plavajoči estrih z ali brez talnega gretja ter drsečega. Za stanovanja je vsekakor primeren plavajoči, medtem ko je za garaže in kleti bolj primeren drseči. Zakaj je tako, morda kdaj drugič. Najpomembnejše je, da se sama cena, kot smo že povedali, ne razlikuje kaj dosti (če sploh) glede na tip polaganja ali pa vrsto estriha. Je pa vseeno dobro, da o ponudniku, pri katerem le-tega kupujemo, čim več vemo, saj nas poceni estrihi zaradi popravljanja lahko stanejo bistveno več kot pa, če bi si že v osnovi priskrbeli malo bolj kakovostnega. O takem estrihu pri ponudniku Hotenjka, ki smo jo omenili že prej, in ceni pa si lahko preberemo na: https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki/estrih-cena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja