Gostovanje spletne strani v virtualnem okolju

spletno gostovanjeStrežniki nam omogočajo, da lahko poganjamo našo spletno stran, ki jo vidi cel svet. Delujejo kot fizični naslov, kamor se bodo naše stranke povezale s svojim računalnikom, da se jim bo prikazala naša spletna stran. Res pa je, da obstaja mnogo različnih konfiguracij strežnikov, ki se med seboj precej razlikujejo. Trenutno je najbolj popularno VPS gostovanje, saj omogoča, da si svoj virtualni strežnik prilagodimo našim potrebam. Poleg tega pa je izredno varen in ga lahko po želji nadgrajujemo.

Zakaj je VPS strežnik najboljša izbira?

Ko se odločamo za konfiguracijo gostovanja, v resnici ne obstaja najboljše ali najslabše možnosti. Je pa res, da moramo izbrati najbolj ustrezno konfiguracijo strežnika. To pomeni, da moramo upoštevati:

  • Pričakovan obisk
  • Namembnost spletne strani
  • Vsebino, ki jo bomo gostili na spletni strani
  • Možnosti konfiguracije lastnosti strežnika

Dejstvo je, da bodo bolj zahtevni uporabniki potrebovali bolj zmogljivo gostovanje. Za večino podjetij pa je VPS strežnik več kot dovolj, saj nam omogoča, da ga popolnoma prilagodimo našim potrebam. Poleg tega pa lahko vedno nadgradimo z dodatnim prostorom, pasovno širino in procesorskimi jedri.

Virtualizacija operacijskega sistema

Prednost VPS gostovanja je ta, da vse poteka v virtualnem okolju. To pomeni, da lahko spreminjamo vse njegove nastavitve, ne da motili druge uporabnike. Močni programi za virtualizacijo omogočajo, da se nahaja na enem fizičnem strežniku tudi do več sto uporabnikov hkrati. Vsak uporabnik pa uživa popolno zasebnost, saj so vsi podatki ločeni in vidni samo lastniku.

VPS gostovanje nam tudi omogoča, da po želji spremenimo operacijski sistem. Tako se lahko odločimo za Windows, Linux ali drug sistem, ki nam bo najbolje služil. Poleg tega pa lahko nadgrajujemo in spreminjamo naš del strežnika, ko imamo potrebo po večji moči naše spletne strani.

Nadzor strežnika preko programske opreme

VPS strežnik lahko nadziramo enako, kot druge konfiguracije. Tako dobimo dostop do cPanel platforme, ki nam omogoča:

  • Nadzor uporabe strežnika
  • Ustvarjanje e-poštnih računov
  • Izdelovanje varnostnih kopij
  • Nalaganje HTML, CSS in druge kode na strežnik

Ko bomo iskali svojega ponudnika gostovanja, je priporočeno, da se odločimo za takega, ki nam bo nudil vse v enem. Na spletni strani www.domovanje.com si lahko izberemo domeno, končnico domene, VPS gostovanje ter SSL certifikat. Tako poskrbimo, da imamo vse ključne stvari, ki so pomembne za delovanje naše spletne strani na enem mestu. Poleg tega pa lahko kontaktiramo strokovnjake, če bomo potrebovali pomoč pri nameščanje spletnih gradnikov, SSL certifikata, integraciji domene ipd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja