Enostavni kuharski recepti

Številni enostavni kuharski recepti so zelo primerni za uvajanje majhnih otrok v skrivnostni svet peke. Otroci še posebej radi pečejo piškotke. Pečenje piškotov je lahko za majhne otroke zelo zanimivo in ustvarjalno. Za oblikovanje piškotov dobimo v prodajalnah številne modelčke živali, predmetov in podobno.

Piškote seveda lahko popestrimo tudi z raznimi živilskimi barvami, čokolado ali pa pripravimo na primer preliv iz sladkorja v prahu, stepenega beljaka in limoninega soka. Za okraševanje piškotov lahko izbirate med živilskimi pastami, ki se nanašajo s čopičem, sladkornimi geli v tubah ter flomastri nad katerimi bodo otroci še posebej navdušeni.

Okraševanje s flomastrom je namreč nadvse enostavno. Iz medenega testa lahko preprosto ustvarimo jaso s hiško, prestrašenimi domačimi živalmi ter dinozavrom, ki preži na njih. Za tovrstno stvaritev si je potrebno vzeti malo več časa. Zagotovo pa bodo otroci neizmerno uživali. Za lepljenje na podlago uporabimo zgoraj omenjen preliv brez limone. Za peko piškotov uporabite enostavne kuharske recepte. Pomembno je, da so otroci ustvarjalni in pri peki uživajo. Za otroke so zanimivi tudi številni drugi kuharski recepti vse od pisanih sendvičev do smehljajočih se pizz. Preberite članek Kuhanje in kuharski recepti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja