Čiščenje bazenov je zelo pomembno

Če želimo, da ima naš zunanji bazen dolgo življensko dobo in, da nam bo služil vsemu za kar smo ga kupili, moramo paziti na njegovo vzdrževanje in redno čiščenje.

Bazeni Aquagrad potrebujejo pribor za čiščenje.logo

Potrebno je čiščenje dna in dno lahko čistimo samo z vodnim sesalcem. Čistilna naprava nam očisti nesnago v vodi in nesnago ki plava. Nesnaga na dnu ostane in to nesnago lahko odpravi edino sesalec. Vse kar ima bazen na dnu, nam nekaj urno delovanje čistilne naprave ne očisti. Vodni sesalec je potrebno nujno nabaviti, če želimo imeti naš bazen čist. Vodni sesalec je sestavljen iz sesalne ščetke, sesalne cevi in teleskopske palice. S teleskopsko palico vodimo sesalno ščetko po dnu. Sesalna cev je priključena kar v skimmer bazena. Za sesanje ni potrebno nameščati posebno črpalko, lahko izkoristimo kar bazensko črpalko. Potrebno je uporabljati tudi dodatno mrežico za pobiranje večjih kosov na dnu ali, če plavajo na vodni gladini. Se pa bazen, ki ga imamo doma povsem razlikuje od tistega, ki ga imajo v toplicah.

Na trgu ni samo ročni sesalec za bazen. Obstajajo različne avtomatske naprave s pomočjo katerih se čisti dno. Naprav je res zelo veliko vrst. Obstajajo že <strong ki sami čistijo. Očistijo nam lahko dno in stene. Veliko nam lahko olajšajo pri čiščenju. Njihovo delovanje je neodvisno od delovanja čistilne naprave. Ko deluje čisti in hkrati tudi meša vodo. Nekateri roboti imajo že dajlinski upravljalec, zato se lahko robot vodi tam kjer mi želimo. Ponavadi so to vogali v katere robot zelo nerad zahaja. Ti roboti tudi plezajo po stenah, se pa lahko to funkcijo tudi izključi.
Bazeni današnjega časa so res vrhunski in dodatno opremo se lahko samo izbira. Tehnologija je danes resnično napredovala.