Bolje vodena evidenca delovnega časa tudi za mobilne delavce

registracija-delovnega-casa

Vemo, kako pomembno je, da je evidenca delovnega časa zabeležena točno in čim bolj natančno. Razlogi za to so nam že poznani. Kako pa je mogoče storiti, da bo evidenca delovnega časa boljše vodena tudi za naše mobilne delavce, torej tiste, ki svoje delo opravljajo na poti? Dan danes namreč veliko dela poteka še vedno na poti, za kar pa je jasno potrebno vedeti, da bo tudi evidenca delovnega časa mobilnih delavcev morala biti izpolnjena. To pa lahko dosežemo samo tako, da zagotovimo našemu podjetju ustrezno tehnologijo, preko katerih je vodenje takih evidenc mogoče. V nadaljevanju si bomo pogledali, kakšna rešitev obstaja za take primere.

Kako evidenca delovnega časa postane lažja tudi za potujoče delavce?

Raznorazna podjetja, ki se ukvarjajo s tovrstnimi rešitvami, bodo namreč imela drugačne možnosti. V našem primeru predpostavljamo, da bi bila evidenca delovnega časa vodena s sistemom Time&Space preko tako imenovanega modula potni nalogi.

Modul potni nalogi je izjemno prijazen in enostaven za uporabo, s tem pa evidenca delovnega časa mobilnih delavcev postane izjemno lahka naloga. Vsi podatki, kateri pa so vneseni za odsotnost od delovnega mesta pa so avtomatsko preneseni v modul Approval Workflow, kjer se samodejno naredi vloga, katero je potem potrebno odobriti ali zavrniti s strani nadrejenega. Prednosti takega sistema so torej sledeče.

Izjemno lahek je za uporabo, saj je dostop do modula omogočen preko spleta ali mobilne naprave, preko katere je potrebno le naznaniti, kdaj bomo odsotni od dela in vse se samodejno in elektronsko med moduli poveže, tako da na koncu dobimo točne informacije do vseh nadrejenih. Bistveno manj pa je tudi računovodskega in administrativnega dela, saj se čas, ki bi se za tovrstne namene porabil za izvajanje takih del, lahko porabi v druge, bolj pomembne namene.  To pa sta le dve zelo majhni prednosti uporabo tega ali temu podobnega modula.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja