Avto na daljinca je odlična didaktična igrača

daljinsko voden avto

Motorika in hkratna uporaba obeh rok ter opazovanja vsaj dveh stvari hkrati so zelo pomembne človeške lastnosti, za katere je zelo dobro, če jih otrok razvije čim prej. Daljinsko voden avto je za takšen primer odličen pripomoček, saj za pravilno delovanje zahteva ravno to.

Torej, z obema rokama je potrebno držati daljinski upravljalec, vendar ne gledati vanj, oči morajo biti uprte v avto na daljinca, saj ga je potrebno voditi v pravo smer oz. mimo vseh morebitnih ovir. Vse skupaj zahteva dobro motoriko rok in učinkovito vodenje z uporabo oči ter ustreznega občutka za hitrost in smer.

Daljinsko voden avto je odličen pripomoček tudi za razvoj globinskega vida ter občutka za širino in oddaljenost

 

Občutek za širino določenega predmeta ali nekega prehoda med dvema ovirama je nekaj kar ljudje v svojem življenju mnogokrat potrebujemo. Približno enako pogosto potrebujemo tudi občutek, da znamo oceniti kako daleč od nas se neka druga oseba ali nek predmet nahaja. Prav tako pa je ključnega pomena v našem življenju tudi globinski vid, da znamo oceniti ali bomo stopili v luknjo oz. po bregu navzdol ali pa če je teren pred nami raven. Za vse te občutke bo avto na daljinca več kot odličen pripomoček pri razvoju vašega malčka.

Prej kot bo avto na daljinca postal njegova igrača, hitreje bo lahko vse te občutke pričel razvijati. Zato vam toplo priporočam, da avto na daljinca kupite čim prej. Seveda otrok ne ve, da je to učni pripomoček, zato si mora to igračo tudi zaslužiti in ne da jo dobi kar tako. Vzbuditi željo, da bi otrok dejansko dobil avto na daljinca, ni prav težko, je pa nekoliko težje določiti kaj naj naredi, da si bo to igračo tudi zaslužil. To pa boste le starši znali pravilno določiti, saj le vi vašega otroka poznate in boste le vi znali najbolje oceniti kaj je tisto, za kar bo vaš otrok za nagrado prejel avto na daljinca.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja