Zlato kot naložba? Ali bo cena zlata kmalu strmoglavo narastla?

Zlato se je do sedaj vedno brez izjeme izkazalo kot edini pravi hranilec vrednosti in kupne moči. Poznavalci razmer napovedujejo, da je samo vprašanje časa, kdaj bo cena zlata dosegla vrtoglavih 15.000 USD na unčo. Za to obstajata vsaj dva tehtna razloga.

Prvi razlog je nekontrolirano tiskanje papirnatega denarja. Zaradi nenehnega tiskanja papirnatega denarja in nekritega zadolževanja držav je v obtoku vsak dan več t.i. »papirnatega denarja«. Iz grafov in poročil je namreč dobro razvidno, da več kot je v obtoku papirnatega denarja brez kritja v fizičnem zlatu, višja je cena zlata.

Drugi razlog se skriva v povečanem povpraševanju. Večje kot je povpraševanje pa zlatu, višja je cena zlata. Raziskave kažejo, da bo po zlatu v prihodnjih letih povpraševalo do 100-krat več ljudi kot v času zadnjega velikega bika v 70. letih!

Ker smo v začetni fazi cikla rasti, je vlaganje v fizično zlato odlična priložnost za lepe donose in varovanje kupne moči. Njegova cena bo namreč zelo narastla, kar je neizogibno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja