Odstranjevanje dlačic

Če še niste, potem je zadnji čas, da poskrbite za gladko kožo na nogah in na bikini predelu. Poletje je namreč tu! Najbolj enostavno je, da vzamete v roko britvico ali brivski aparat in da pobrijete dlake na nogah, pod pazduho in okoli intimnih predelov. Seveda bodite pri tem postopku pazljive, saj se lahko (če uporabljate britvico) urežete. Ta postopek boste morale ponavljati zelo pogosto, saj dlake po britju precej hitro zrastejo nazaj. Poleg tega je tudi občutek na koži iz katere so prodrle pred nekaj dnevi pobrite dlake, precej nelagoden, saj tako majhne dlake pikajo.

Odstranjevanje dlačic s postopkom britja lahko povroži na koži neprijetne infekcije. Zaradi tega je priporočljivo da po britju nanesete na kožo nekaj (npr. hranilno mleko, hladilni gel) kar bo preprečilo infekcijo ter nekaj kar bo kožo navlažilo in pomirilo. Nanašanje alkohola na kožo lahko kožo še dodatno razdraži.

Če želite prepričiti vraščanje dlačic, ki lahko pripelje do vnetij, potem je pripročljivo, da postopek britja izvajate v nasprotni smeri kot rastejo dlake. Brijte se počasi in brez sunkovitih gibov. Britvico je pripročljivo po treh uporabah zamenjati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja