Moje potovanje na otok Kreta

Lansko poletje sva skupaj z mojim dekletom obiskala vsem dobro znan otok Kreta. Kreta last minute ponudbo sva zgrabila takoj, ki se je le ta pojavila na spletni strani turistične agencije Potuj nekam. Izbrana Kreta last minute ponudba je bila za ta letni čas zelo ugodna. Pretehtala je celo pred Zakintosom, kamor sva sprva načrtovala odpotovati.
Šele ko sva prišla na Kreto sva opazila, da se nahajava v hotelu blizu plaže, nekje na sredini tega podolgovatega otoka. Nemudoma sva kupila karto in začela iskati izlete po Kreti, na katere bi se lahko odpravila. Takoj sva obiskala nekaj rent-a-car poslovalnic, na kar sva izbrala tisto, ki se nama je zdela nekako najbolj sigurna. V enem tednu sva tako obiskala veliko krajev. Najprej mesto Ag. Nikolaos in njegove bližnje plaže. Naslednji dan sva obiskala Knosos, ki velja za zibelko zahodne civilizacije v Evropi. Tretji dan pa je prišla na vrsto dolga tura, in sicer na prelepo plažo Vai na skrajnem severovzhodu otoka Kreta. Tu sva cel dan lenarila in se kopala v kristalno čisti vodi. Naslednji dan sva obiskala Rethymnon in malo mestece z imenom Matala. Nato pa je bil čas za dvodnevni počitek.
Ko je minilo sedem dni sva ugotovila, da bi za tako velik otok morala izbrati ponudbo za najmanj 10 ali pa morda celo 14 dni. Odločila sva se, da bova nekoč zopet obiskala Kreto in sicer za dalj časa, saj je to otok, ki ga je praktično nemogoče obdelati v enem tednu.