Masaža

Masaža

Masaža stopal je ena izmed mnogih oblik masaž, ko pritiskamo in masiramo refleksne cone stopal in vplivamo na sprostitev in ravnovesje telesa. Ta prijazna tehnika masaže je zelo naravna, saj gleda na človeka v celoti. Temelječa je na teoriji o posebnih točno določenih conah vsakega organa in organskega sistema. Učinkuje zelo ob težavah nog in stopal, v primerih stresa ali pa ob sproščanju vsega telesa, kar nam prevečkrat narekuje današnji ritem v življenju.

 http://pedimed.si/index.php/storitve/masaze

topala so praktično najbolj obremenjen del našega telesa, saj nosijo našo celotno težo. Vendar nanje vse prevečkrat pozabljamo in jih zanemarjamo. Poskrbimo le za njihovo čistočo, to pa je ponavadi tudi vse. Zelo priporočljivo in tudi zdravo pa bi bilo, da jim vsake toliko privoščimo tudi masažo. Masaža stopal namreč koristi celotnemu telesu, saj je v podplatih na tisoče živčnih končičev, ki reagirajo na dražljaje in tako spodbudijo fiziološki sistem.

Obstajata dve popolnoma preprosti obliki masaže, s katerima lahko vsak sam poskrbi za to, da so njegova stopala dobro prekrvavljena in spočita. Gre za glajenje in razpiranje stopala. Pri glajenju obe dlani položimo vzporedno na nart in gladimo od prstov do gležnjev. Nato z dlanema zdrsnemo okrog gležnja in s prsti pogladimo po podplatu. Pri razpiranju pa so prsti na podplatu, palca pa vzporedno na hrbtni strani stopala. V takem položaju gladimo stopalo navzgor proti gležnju. Tako v nogi ustvarimo prijeten občutek širine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja