Kupiti nov ali rabljen hladilnik

Verjetno ste že kdaj kupovali kakšno stvar za katero se niste mogli odločiti ali bi kupili novo ali rabljeno. Ravno tako je enako pri hladilnikih. Rabljeni in stari hladilniki so seveda dosti cenejši, kot pa bi plačali za novega. Vendar je pred tem pomembno, da če bomo kupili kakšen rabljen hladilnik pa, da je ta že star kar nekaj let, potem moramo gledati na to v kateri energijski razred spada. Če je v nizkem energijskem razredu pomeni, da porabi veliko električne energije, kar se nam lahko dolgoročno potem zelo pozna in potem toliko kolikor smo privarčevali pri nakupu hladilnika zapravimo pri mesečnem računu za elektriko, da bi račun bil nižji si na strani http://svetovalec.pozitivnaenergija.si/poceni-elektrika/hladilnik poglejte kakšen hladilnik se vam splača imeti.

Je pa tudi tako, da velika večina ljudi prodaja hladilnik, ker je ta že kaj pokvarjen ali ne dela povsem pravilno. Verjetno ni veliko ljudi, ki bi prodajali nekaj mesecev star hladilnik, če bi le ta deloval brez problemov. Po mojem mnenju je verjetno bolje kupiti nov hladilnik, saj so tudi iz leta v leto bolj moderni in bolj varčni, kar je definitivno tudi eden izmed glavnih razlogov, poleg porabe elektrike, da se odločimo za nov hladilnik.
Pri avtomobilskih hladilnikih je zgodba zelo podobna. Isto je pri prodajalcih hladilnikov za avtomobile isto to, da prodajajo hladilnik, ki več ne dela ali pa še dela vendar se vam lahko potem kaj hitro pokvari. Pri avtomobilskih hladilnikih je tako, da se lahko kupi tudi neoriginalne hladilnike, ki so dosti cenejši od originalnih sama kvaliteta pa ni dosti slabša od originalnih.