Igre za otroke

Igre, če jo nenehno določajo in usmerjalo odrasli, na otroka delujejo negativno, ker zavirajo njegovo ustvarjalno domišljijo, lastno iniciativnost ter samostojnost. Take igre za otroke ne sproščajo otrokove osebnosti in njenih sil, ne dajejo otroku poleta in zadovoljstva ter zato nimajo blagodejnega učinka.

Igre spremljajo človeštvo že od vseh začetkov, hodijo s človekom od zibelke do groba. Njihova vsesplošna – starostno neomejena uporaba pa v družbi dobiva vse večjo veljavo.
Da igranje ni samo igračkanje, pač pa odgovorno in zahtevno delo, vzgojni ter socializacijski proces, dokazuje tudi dejstvo, da igre prodirajo na vedno več družbenih področij. Igre se vse bolj širijo v šolski prostor, ker poleg intelektualnega učenja omogočajo pogosto prezrto, a hkrati zelo močno, izkustveno učenje.

Da se otrok med igranjem nauči koristnih informacij za življenje, morajo skrbeti starši. Občasno aktivno spremljanje otroka med igro ne škodi, je nujno, da bomo znali otroka pravilno usmerjati v tiste igre, ki bodo na zdrav način vplivale na otrokovo vedenje, intelektualni, duševni in čustveni razvoj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja