Gasilci in štirikolesniki

Gasilci so leta 2007 prišli na idejo, da bi lahko gasili in reševali s štirikolesniki. Štirikolesniki bi jim prišli prav tam, kjer gasilski avto ne more priti. Kot na primer na avtocestah brez odstavnega pasu.

Na to idejo so prišli, ko so hiteli na pomoč. V nekem primeru so imeli velike težave, da so do izmaličene pločevine sploh prišli. Z gasilskim tovornjakom so se pripeljali le v bližino prometne nesreče, ker je bil teren nedostopen. Nato pa gasilci niso imeli izbere kot, da opremo za reševanje zagrabijo v roke in jo nesejo petsto metrov daleč do razbitega avtomobila.

S tem so zopet izgubljali dragocen čas, ki ga potrebujejo tudi reševalci, ko gasilci razrežejo pločevino, da reševalci sploh lahko pridejo do ponesrečencev.

Če bi lahko reševali s štirikolesniki, ki bi imeli zraven vso opremo kot gasilski tovornjak, bi bilo bistveno lažje in hitreje. Vendar bi gasilci reševali s štirikolesniki le v izrednih razmerah. Razmišljali so tudi v navadnih motorjih, vendar vidijo prednosti v štirikolesnih, saj se lahko s štirikolesniki vozita po dva gasilca. Štirikolesniki so tudi iz tega vidika bistveno varnejša.

Preberite tudi sorodno novico o motorjih: http://www.sveze-novice.com/prednosti-motorja-aprilia-shiver-750-gt-abs/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja