Angleščina za predšolske otroke

Vedno več staršev si želi, da bi bili njihovi otroci vsaj dvojezični. Zavedajo se, da gre za pomembno pridobitev kasneje v življenju otrok – možnost za višjo izobrazbo, vstop v poslovni svet, politiko, znanost, in umetnost …

Kako se otroci učijo jezika? Odprtost do novega jezika je pri otrocih ogromna: ni jih strah napak. Za njih je novi jezik kakor odprto morje, kjer počnejo tisto, kar imajo radi: rimanje, izmišljanje novih besed, pogovor z  namišljenim prijateljem ter izgovarjanje smešnih novih besed. Uživajte v doživetju. Učenje jezika ni le orodje za dobre ocene v šoli in kasneje za izboljšanje priložnosti za zaposlitev. Je lepa priložnost pridobiti nove in zanimive prijatelje ter znanja in izkušnje popolnoma drugega sveta. Učite se jezika (angleščina, nemščina, italijanščina,..), ki ga imate radi.

Pojte. Izposodite si ali kupite delovni zvezek z besedili pesmi in avdio CD-jem z glasbeno spremljavo. Vendar se pripravite: otroci bodo pesmi ponavljali znova in znova ter se nad njimi navduševali, zato izberite take, ki so všeč tudi vam. Pohvale, spodbude in priznanja. Vaš otrok potrebuje spodbudo in pohvalo in  bolj verjetno je, da bo nadaljeval z učenjem angleščine, če bo doživljal pri tem uspeh. Še več idej in povezave do spletnih strani z vajami v angleščini najdete na anglescina.org.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja