Nogometna žoga adidas Jabulani

Adidas proizvaja visoko kakovostne nogometne tekmovalne žoge že od leta 1963 in je vodilni svetovni proizvajalec nogometnih artiklov. Kljub temu je adidas potreboval več kot tri leta obsežnih raziskav in razvoja, da je predstavil tekmovalno žogo adidas Jabulani, svojo naj uspešnejšo doslej. Novo razviti profil “Grip’n’Groove” zagotavlja najboljšim nogometašem na svetu izredno stabilno letenje in popoln oprijem v vseh pogojih. Zajema osem popolnoma novih, termično vezanih panelov 3-D, ki so prvič v okrogli obliki, kar daje žogi povsem okroglo obliko in še večjo natančnost kot kdajkoli prej.

Adidasova inovativna skupina strokovnjakov je temeljito preskusila novo nogometno žogo za svetovno prvenstvo 2010 FIFA World Cup South Africa ™. Prvič v najtežjih pogojih , ki so možni v laboratoriju, kasneje pa tudi s poklicnimi igralci in klubi na igrišču. Znanstvene teste so izvedli skupaj s Sports Technology Research Group of University of Loughborough v Angliji, enem izmed vodilnih institucij svoje vrste na svetu.

Ime “Jabulani” izvira iz jezika isiZulu Bantu, enega od enajstih uradnih jezikov Južnoafriške republike, ki ga govori skoraj 25% prebivalstva. Dobesedno prevedeno, “Jabulani” pomeni “za praznovanje.” Nogomet je strast, ki združuje svet. Ime nove tekmovalne žoge ustrezno izraža spoštovanje strastnemu praznovanju, tako da bodo mednarodni nogometni navijači uživali v Južni Afriki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja