Odsesovanje prahu v proizvodnji

Naprava za odpraševanje

Sqs.si nudi odlične sisteme in opremo za industrijsko odpraševanje in odsesovanje prahu. Gre za celovite rešitve, ki jih je mogoče implementirati v prav vsak proizvodni obrat. Takšni sistemi se uporabljajo v različnih industrijah, od lesne do kovinsko predelovalne in prehrambne industrije. Učinkovito in sprotno odsesovanje prahu je nujno za to, da proizvodnja poteka nemoteno, hkrati pa se z odpraševanjem izboljšajo tudi pogoji za delo.

Zelo učinkoviti centralni odsesovalni sistemi

Centralno odsesovanje prahu poskrbi za učinkovito odpraševanje proizvodne hale ali obrata. Z kakovostnimi filtri, ki se avtomatsko čistijo, in pretokom zraka od 3.400 do kar 17.000 kubičnih metrov na uro so takšni centralni sistemi kos še tako velikim potrebam. Odsesovanje prahu je tako avtomatizirano ne glede na njegovo količino. V primeru, da se količina prahu poveča, lahko sistem nadgradimo z dodatnimi filtri ter tako še povečamo njegovo učinkovitost.

Mobilne naprave za večji fleksibilnost

Poleg centralnih sistemov za odsesovanje prahu so na voljo tudi različne mobilne oziroma prenosne naprave v ta namen. Te so zasnovane tako, da jih lahko enostavno premikate po proizvodni hali, kar je zelo praktično. Gre za zmogljive in zanesljive naprave, na kateri imamo lahko eno ali dve roki za odsesovanje prahu. Poleg prahu naprava filtrira tudi druge lažje delce v zraku ter dim, filtri pa so zasnovani tako, da jih ni treba pogosto menjati, saj imajo zelo dolgo življenjsko dobo.

Namizni sistemi za filtriranje zraka

Zelo zanimiva možnost so tudi namizni sistemi za odsesovanje prahu in filtriranje zraka ter manjših delcev v njem. Oblikovani so tako, da se lahko uporabljajo pri delu za mizo oziroma delovno površino. Ena sama naprava ima lahko več gibljivih sesalnih rok, s čimer se še povečajo možnosti njihove uporabe oziroma jih lahko naenkrat brez težav uporablja več oseb. Sesalne roke so lahko dolge od 0,7 do 2,4 metra in imajo različne premere cevi, odvisno od tega, za kaj jih uporabljamo. Prav tako imajo vgrajen filter, ki skrbi za kakovost zraka v prostoru oziroma filtriranje prahu, različnih lažjih delcev ali hlapov.

Učinkoviti vakuumski sesalci

V proizvodnji se za odstranjevanje prašnih delcev lahko poleg že omenjenih posebnih sistemov za odpraševanje uporabljajo tudi visoko zmogljivi vakuumski sesalci. S svojo močjo zadostijo potrebam prav vsake proizvodnje, poleg tega pa so tudi izredno trpežni, za kar poskrbi predvsem robustno ohišje. Na voljo so tako sesalci, ki delujejo s pogonom na elektriko, kot sesalci, ki delujejo s pomočjo komprimiranega zraka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja