Kokosovo olje je tudi izredno zdravo, ne le dobro

kokosovo-oljeImate radi kokos in vse izdelke iz njega? Potem takoj zamenjajte olje v domači kuhinji za kokosovo olje in poskrbeli boste za dober okus olja v vseh jedeh, saj ga lahko uporabljate res za katere koli namene, le pri hladnih jedeh bolje da ne, saj ni olje temveč maslo, poskrbeli pa boste prav tako tudi za svoje zdravje. Je še kaj boljšega kot to, da uživate v svojem najljubšem okusu, uživate zraven tudi maščobo, torej lahko jeste tudi malo bolj mastno pripravljene jedi, hkrati pa skrbite tudi za svoje zdravje? Po vsej verjetnosti težko, hkrati pa dodajmo za začetek še to, da kokosovo olje omogoča borbo proti številnim boleznim, tudi tistim, ki so v sodobnem času razlog za najbolj pogosta obolenja.

 

Kokosovo olje pomaga tudi pri ohranjanju vašega zdravja in tudi lepoti

Zagotovo so vsa moderna obolenja razlog za najvišjo stopnjo umrljivosti. Vendar pa umrljivost ni tista edina, ki je skrb vzbujajoča, tu so tudi ostala obolenja, ki jih zdravniki uspejo nekako krotiti s pomočjo cele grmade zdravil, kar pomeni, da ta obolenja bremenijo nas vsa tudi iz finančnega vidika. Kako torej to preprečiti? Seveda, odgovor že poznamo, to je kokosovo olje, ki se bori proti vsem prostim radikalom,  pospešuje delovanje imunskega sistema, torej pomaga tudi proti virusnim in glivičnim obolenjem, prav tako pa tudi ne redi in ga marsikdo celo uporablja za uravnavanje telesne teže.

Eno stvar morate torej res čim prej spremeniti, to je mišljenje, da so kakršna koli olja, tudi kokosovo olje, pač maščoba, kar redi.  Že kar nekaj časa nazaj so uspeli končno strokovnjaki te teorije zavreči in dokazali, da poznamo zdravo in nezdrave maščobe. Nezdravim maščobam se je treba čim bolj izogibati, nastanejo pa predvsem s segrevanjem naravnih olj, ki niso odporna na višje temperature. kokosovo olje vsekakor je odporno tudi na najvišje temperature, tako da ga lahko uporabljate res za čisto vse namene in si ne boste škodovali, ravno nasprotno, pomagali boste svojemu telesu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja