Kdo so redni obiskovalci dražb?

Dražba za stanovanje v Ljubljani

Dražb se velikokrat udeležujejo posamezniki, ki od preprodaje dražb dejansko živijo. Marsikdo je namreč že potrdil, da se dražb udeležujejo vedno isti ljudje – predvsem prodajalci. In čeprav morda mislite, da so ti ljudje bogataši in izstopajo od večine, se motite. Ti dražitelji so povsem navadni ljudje in jih, razen če ne veste kdo so ne morate prepoznati. Pri nepremičninah lahko denimo zaslužijo s pribitkom 30 tisoč evrov, če so je kupili za 60 tisoč. Na kmetijskih zemljiščih je dobiček najvišji – tudi do 100 %, medtem ko za stanovanja lahko pridobijo od 20 pa do 25 % dobička.

 

Denimo, da se dražbe udeleži 10 posameznikov. Od njih so resni morda le trije, medtem ko imajo ostali druge namene. Takšni ljudje pridejo plačati varščino le iz razloga, da nato izsiljo ali podkupijo resne kupce, da nebi dražili. Njihov molk lahko na osebo stane tudi vse do 500 evrov, lahko tudi več saj je to odvisno od vrste nepremičnine ali premičnine, ki se prodaja ter od okoliščin. Danes pa je tega mnogo manj kot v časih rasti dražb. Ljudje kljub temu, da je takšno dejanje nelegalno in se lahko kaznuje celo z zaporom, to še vedno počnejo. Na povsem lahek – nelegalen način zaslužijo ogromno denarja. Ampak to kljub temu, da je lahko pridobljen denar ni pametno. Denar, ki vam ga plačajo lahko izsiljujejo tudi nazaj in vas tožijo ali pošljejo v zapor – sploh če vas pri tem dejanju ulovi zakon.

 

Naj imajo dražbe zaradi takšnih dejanj slabo sliko, to ne pomeni, da se to dogaja na vseh. Če se o dražbi resnično pozanimate že pred udeležbo, se lahko tem stvarem tudi izognite. Dražbe so namreč kljub vsemu odlična priložnost za nakup kakovostne in ugodne premičnine ali nepremičninev odličnem stanju – zakaj torej ne poskusite še sami in prihranite že danes?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja