Kaj so ”vladne avkcije”?

Dražba za hišo v Trzinu

Javne dražbe so dražbe v imenu vlade, v kateri je nepremičnina, ki bo predmet dražbe bodisi premoženje v lasti vlade ali premoženje, ki se prodaja pod pristojnostjo sodišča ali vladne agencije z podobnim organom. Ko se uporablja izraz vladna avkcija, to na splošno pomeni, da se za obravnavanje zalog, ki jih morajo likvidirati različni vladni organi, sklenejo pogodbe s posebnimi dražbeneci in zastopniki. Torej, državna lastnina, ki se prodaja na javni dražbi, lahko vključuje presežek državne opreme, zapuščeno premoženje, nad katerim je vlada uveljavljala lastništvo, premoženje, ki je vladi prenehalo z izsušitvijo, državno zemljo in neopredmetena sredstva, nad katerimi vlada uveljavlja avtoritete kot so prodane frekvence preko dražbe spektra.

Javne dražbe vladne lastnine se lahko izvajajo s katero koli agencijo, ki draži premoženje. na vladnih javnih dražbah je bilo prodanih kar nekaj dragih predmetov, kot denimo tudi ameriška mornariška križarka Philadephia, ki je bila na takšni dražbi prodana leta 1927. Kaj pa prodaja zasebne lastnine na javni dražbi? Zasebna lastnina se lahko prodaja iz več razlogov? Z vladnim postopkom se lahko zaseže sodna odločba, ki jo izda sodišče ali agencija, jo likvidirati hipotekarno izključitev, davčno prodajo in tako dalje. Običajno so cene pridobljene na javni dražbi za izpolnitev sodbe v stiski – to pomeni, da so veliko nižje od cene, ki bi jo bilo mogoče pridobiti za to premoženje, če bi prodajalec lahko podal optimalen čas za prodajo. V Združenih državah se javne dražbe za izvršitev sodnih odločb običajno izvajajo pod nadzorom šerifa občine ali mesta, v katerem je bilo premoženje ki bo predmet dražbe zaseženo v skladu s sodbo, avkcija za ta namen pa se imenuje tudi Šerifova prodaja.

Nepremičnine se lahko izvajajo na javni dražbi, da se razdeli premoženje med skupnimi najemniki, ki se ne morejo strinjati kako bi bilo treba predmet prodajo razdeliti. Nepremičninsko prodajo ki se vodi po navodilu sodišča, se lahko izvede tudi kot javno dražbo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja